Kilpailutoiminta

Kilpaurheilulle tyypillistä on yksilön tai joukkueen taidoissa tai ylivertaisuudessa kilpaileminen. Urheilu voidaan jakaa tulos- ja sääntöurheiluun: tulosurheilussa tärkeintä on saavutetun tuloksen suuruus, kun taas sääntöurheilussa pyrkimyksenä on suorituksen muodon sääntöjen mahdollisimman tarkka noudattaminen kuten voimistelussa, tanssissa tai uimahypyissä. Urheilulajeja on runsaasti, ja ihmiset käyttävät niihin nykyään merkittävän osan ajastaan, rahastaan ja huomiostaan joko harrastajina, kilpailijoina tai katsojina eli ”penkkiurheilijoina”.

Urheilu on myös merkittävä mediaviihteen muoto. Maailman seuratuimpia urheilutapahtumia ovat jalkapallon, kriketin ja rugbyn maailmanmestaruuskilpailut sekä olympialaiset.

Vammaissulkapallo kilpailulajina on monipuolinen ja haastava niin fyysiseti kuin henkisestikkin.
Pitkäaikaisen pelaajan ja harrastajan Juhani Pippurin sanoin:   ” Tämä on pirun hieno laji kaikessa monimuotoisuudessaan, lattialla istuen, pyörätuolista pelaten, ”pystypeliä” unohtamatta! Se on loistavaa terveysliikuntaa koko vartalolle. Kilpailemiseen tuo oman lisänsä pyörätuolin käsittely ja hallinta ”

VammaisSulkaPallo ry:n tarjoamasta kilpailutoiminnasta löydät lisätietoa ”Kilpailut” -valikon alta.