Vammaisluokittelu

Luokittelu on olennainen osa myös vammaissulkapalloa. Vammaluokittelussa käytetään ja noudatetaan kansainvälisiä para-sulkapallon luokittelusääntöjä.
Kansallisissa kilpailuissa Suomen sisällä kuten VammaisSulkaPallo ry:n järjestämissä SULKISCUPissa ei kuitenkaan tällä hetkellä vaadita virallista vammaluokitusta, mutta osallistujien olisi hyvä selvittää oma vammaluokka ja oikeellisuus osallistumiseen pyörätuoli- ja pystypelaajien peliluokkaan. Arvokisojen yhteydessä (SM-kisat tms.) käytämme tarvittaessa asiantuntijoita osallistujien vammaluokan selvittämiseen.

Kansainvälisiin ulkomailla oleviin kilpailuihin, turnauksiin ja arvokisoihin osallistuvien pelaajien kannattaa selvittää vammaluokitukseen vaadittavat asiat hyvissä ajoin ennen osallistumista mitä lääkärintodistuksia ja muita selvityksiä luokitustapahtumaan tulisi selvittää.

Lisätietoja niin kansainvälisestä kuin kansallisesta luokittelusta saa kysymällä hallituksen jäseniltä ja lisätietoja löytyy kattavasti Paralympiakomitean sivustolta –> https://www.paralympia.fi/urheilu/luokittelu

Luokittelu pähkinänkuoressa –> https://www.paralympia.fi/images/tiedostot/Luokittelu/luokittelu_pahkinankuoressa.pdf

Paralympialajit ja soveltuvat vammat –> https://www.paralympia.fi/images/UudetNettisivut/Materiaalit/soveltuvat_vammat.pdf