Espanjan EM-kisat — Raportointia kisoista (päivitys 14.9)

Ennakko tunnelmia

Suomesta kisoihin osallistuu viiden pelaajan joukkue jotka kaikki pelaavat pyörätuoli sarjoista.
Jospa tulevaisuudessa myös vammaisten pystypelaajien sarjoihin saadaan edustusta?

Joukkue koostuu neljästä miehestä ja yhdestä naisesta, kaikki pelaajat osallistuvat luokkiensa yksilö sarjoihin sekä nelinpeli sarjoihin. Myös sekanelinpelissä nähdään suomalainen pari kuin myös naisten nelinpelissä kun pelipari löytyi maailmalta.
Osa porukasta matkustaa kisapaikalle maanantaina, tiistaina suoritettavan luokittelun johdosta. Keskiviikko on varattu ilmoittaumisiin ja harjoittelulle.
Itse kisat alkavat torstaina 11.9 ja päättyvät sunnuntaina 14.9.

Pyrimme raportoimaan tunnelmia tännepäin mahdollisuuksien mukaan päivittäin mutta voit kuitenkin seurata tuloksia kisojen tulospalvelu sivustolta –> Espanjan EM-kisat – Tournament Software

 

Avajaispäivä (10.9.)

Kisajoukkue saapui kokonaisudessaan eilen kisapaikalle. Eilisen ja tämän päivän aikana saatiin luokitukset uusille pelaajille. Muutamat harjoitusvedot on käyty läpi ja totuteltu pelipaikan hurjaan yli 30 asteen lämpötilaan.

Illalla oli avajausseremoniat ja puolen yön aikaan julkaistaan otteluohjelmat tournamentsoftwareen, linkki yllä. Peleistä ei ole saatavissa online seurantaa, mutta tuloksia julkaistaan pelien jälkeen kuitenkin useamman kerran päivässä.

20140910_012

 

1. Pelipäivä

Kaikki suomalaiset pääsivät avaamaan pelinsä aamupäivällä. Saldona miesten kaksinpelistä kaksi voittoa ja yksi tappio, sekä sekanelinpelistä tappio. Tuloksia tarkemmin tounamentsoftwaressa. Lisää pelejä iltapäivän aikana.

Iltapäivän pelisaldo ei ollut yhtä menestyksekäs, kuin aamupäivä. Lopputuloksena kuitenkin kaksi pelaajaa jatkoon alkusarjoista miesten kaksinpeleistä pyörätuoliluokassa WH1. WH2 mieten kaksinpelissä sekä WH1 naisilla on vielä kesken. Päivän päätteeksi jännitettiin perjantaisia pelijärjestyksiä ja sitä, kuka pudostuspeleissä tulee vastustajaksi. Lopputulos ei ollut kaikkein mairittelevin. Suomalaiset alkusarjan selvittäneet pelaavat ensimmäisen pudotuspelikierroksensa toisiaan vastaan. Voittaja pääsee kahdeksan parhaan joukkoon ja kohtaa seuraavana vastustajanaan kisojen ykkössijoitetun. Huomenna pelit jatkuvat sekanelinpeleillä, miesten nelinpeleillä sekä tällä kahden joukkuejäsenemme keskinäisellä kohtaamisella.

 

Fiinalit ja kotiutuminen

Lauantaina ratkottiin välieriä ja finaali vastustajia. Kuumuus otti kisaajista todellisesti mittaa, muutaman pelaajan nähtiin\kuultiin kärsineen lämpöhalvauksesta. Koko kisojen ajan pelaajilla oli mahdollisuus lisätaukoihîn tarpeen vaatiessa 4,8 ja 11 pisteen kohdalla.

Sunnuntai oli pyhitetty finaaleihin jotka alkoivat klo10 ja päättyivät kahden jälkeen iltapäivällä. Finaaleissa nähtiin ennakko odotusten mukaan paljon sijoitettuja pelaajia. Saksa, Ranska, Englanti ja Turkki olivat suurimmat mitallimaat.

Paljon on taas nähty ja opittu, toivottavasti jatkoa seuraa tulevaisuudessa…

Alla pari lyhyttä videota kisoista


 

——————————————————————————————————————-