Juhani Pippuri on poissa

Olemme saaneet tietoomme valitettavan suru-uutisen, yksi tärkeimmistä ja suurimmista vammaissulkapallon uranuurtajista on poissa.

Juhani Pippuri oli kokonaisvaltaisesti käynnistämässä ja kehittämässä vammaissulkapallotoimintaa Suomessa ja Sulkapalloliitossa.

Hänen avustuksellaan käynnistettiin kilpailu- ja leiritoiminta sekä kehitettiin yhteyksiä kansainväliselle toiminnalle. Kaikki nämä asiat ovat edelleen toiminnassa ja kehittyvät eteenpäin.

Jussin pyyteetön innokkuus ja positiivinen asenne kannustivat monia henkilöitä ennakkoluulottomasti kokeilemaan lajia ja osallistumaan kilpailuihin, leireille ja tapahtumiin. Hän itsekin kilpaili ja osallistui leireille aktiivisesti sekä kävi myös tutustumassa kansainväliseen harjoitustoimintaan ja osallistui pelaajana kansainvälisiin parasulkapallokisoihin.

Suomen Sulkapalloliitto palkitsi Jussi Pippurin Vuoden vapaaehtoisena vuonna 2012. Kunniamaininta tuli nimenomaan vammaissulkapallon eteen tehdystä työstä.

Jussi Pippuri itse kuvasi vammaissulkapalloa näin:

”Tämä on pirun hieno laji kaikessa monimuotoisuudessaan, lattialla istuen, pyörätuolista pelaten, pystypeliä unohtamatta! Se on loistavaa terveysliikuntaa koko vartalolle. Kilpailemiseen tuo oman lisänsä pyörätuolin käsittely ja hallinta.”

VammaisSulkaPallo ry ja Suomen Sulkapalloliitto ottaa osaa omaisten suureen suruun.