SULKISCUP -päivityksiä versio 2

VammaisSulkaPallon järjestämää SULKISCUPpia päivitetään hieman, muutos ei ole suuri käytännössä, koska jo viime kausilla on pelattu samalla tavalla. Tällä kaudelle A, B ja C-sarjat saavat omat kiertopalkinnot.

Aiemmilla kausillakin toimintatapa oli samankaltainen, pelaajat ilmoittautuivat SULKISCUP -osakilpailuun ja pelaajat jaettiin ”rankingpisteiden” mukaisesti A, B/C -sarjoihin. Kuitenkin yksittäiset kilpailut pelattiin eri sarjoissa ja palkinnot jaettiin näiden sarjojen mukaisesti, mutta kokonais-rankingissa A ja B/C -sarjat olivat samassa sarjassa, näin ollen SULKISCUPin kokonaiskisan ja kiertopalkinnon voittaminen muilta kuin A-sarjatasolta oli mahdotonta.

Tarkoitus ei ole jakaa porukkaa hyviin ja huonoin tai tehdä pelaamisesta liian kilpailullista, vaan tarjota jokaiselle mahdollisuus tasaiin peleihin sekä mahdollisuus haastaa itseä ja tavoitella kokonaiskisan voittoa omalla sarjatasolla. Esimerkkinä on käytetty SSuL kilpalujärjestelmää, jossa pelajaat jaetaan kisoissa saavutettujen pisteiden perusteella usein 3-4 eri sarjatasoluokkaan,

 

Alla hieman ohjeita SULKISCUPin osalta:

VammaisSulkaPallo ry;n SULKISCUPpia pelataan 3-4 osakilpailua per kilpailukausi aikavälillä Elokuu-Kesäkuu. Jokainen osallistuja saa yksittäisestä osakilpailusta <90 pistettä sijoituksensa mukaisesti. Kilpailukauden aikana kerätyistä osakilpailupisteistä muodostuu kokonaistulos, ja sen perusteella kokonaiskauden loppusijoitus.

Kokonaistulokseen lasketaan summaamalla yhteen enintään kolme kilpailukauden aikana saatua SULKISCUP –osakilpailupistemäärää. Pisteet voivat tulla eri pelisarjoista alla olevan havainnekuvan perusteella.

 

Kokonaistuloksen määräytyminen:

SULKISCUPin A-, B- ja C-sarja, pyörätuolipelaajat

Pelataan kolmessa eri sarjassa, sarjoissa omat rankingtilastot kauden aikana ja päätyttyä. Jaetaan erilliset A- B-, ja C-sarjan kiertopalkinnot sarjojen voittajille. Sarjoihin voi osallistua kuka tahansa pyörätuolipelaaja vammasta ja sukupuolesta riippumatta. Järjestäjillä on oikeus rajata epäoikeuden mukaista osallistumista sarjoihin sekä korjata viheelliset tapaukset säännöissä.

  • osakilpailuihin ilmoittaudutaan avoimiin A-, B ja C-sarjoihin, A-sarjaan järjestetään tarpeen mukaan nousukarsinta. C-sarja pyritään järjestämään aina kun osallistuja määrä antaa mahdollisuuden.
  • sarjat ovat avoimia ja pelaajamäärältään rajoittamattomia (pistelaskennan takia ainoat rajoitukset)
  • jos pelaaja on kauden aikana pelannut osakilpailuja eri sarjoissa lasketaan loppurankin tilastoon kauden aikana saadut pisteet siihen sarjaan missä hän on pelannut vähintään kaksi osakilpailua ja muodostetaan koko kausi kokonaisuudeksi sen sarjan loppurankin tilastoon yllä olevan esimerkin mukaisesti.
  • säännöissä pyritään hyödyntämään SSuL:n käyttämiä sääntöjä