Vammaissulkapallo haaste

Turpaan tuli ja kunnolla

Lähde: Kankaanpään Seutu

Toimittaja Marko Vuosjoki haastoi SM-pronssimitalisti Juhani Pippurin sulkapallomatsiin.

Tein keväällä ennakkojutun Kankaanpäässä pidetyistä vammaissulkapallon SM-kisoista, ja jutunteon yhteydessä kokeilin nopeasti, miltä tuntuu pelata sulkapalloa pyörätuolista. Koska onnistun silloin tällöin avaamaan suuni täysin väärässä paikassa ja väärään aikaan, heitin kisoihin valmistuneelle Juhani Pippurille: ”Katsotaan nyt ensin, miten pärjäät kisoissa. Jos otat mitalin, haastan sinut sitten matsiin, jossa minäkin pelaan pyörätuolissa.”

Pippuri otti pronssia ja haaste jäi tietenkin miehen mieleen. Hän otti yhteyttä minuun pari viikkoa sitten.

– Oli puhetta keväällä, että pelattaisiin matsi pyörätuolisulkaa. Vieläkö haaste on voimassa?, kyseli Jussi.

Eihän siinä auttanut muu kuin nöyrtyä ja lähteä Kankaanpään Kuntoutuskeskukselle. Legendaarinen haastematsi järjestettiin perjantaina 5. lokakuuta.

Pippuri päihitti meikäläisen sata-nolla. Virallisesti erä, jonka pelasimme, päättyi 21–8, mutta kuten todiste eli erästä kuvattu video paljastaa, Jussi sai oikeasti 21:nnen pisteensä, kun minulla oli plakkarissa 7 pistettä. Hän siis laski pisteitä, ja teki sen meikäläistä säälien.

Sulkapallotaituri ei antanut helppoja lyöntejä erän aikana oikeastaan ollenkaan.

– Jos sait pallon hallintaan, ei minulla ollut mitään sanaa. Siksi minä yritin uunottaa sinua pitkillä lyönneillä, kertoi Jussi pelisuunnitelmastaan.

Uunotukset toimivatkin, sillä en päässyt pyörätuolilla liikkeelle oikeastaan lainkaan.

– Tässä lajissa, kuten tavallisessakin sulkapallossa, liikkuminen on aivan ratkaisevaa. Pyörätuolin käyttö on tässä hommassa ehdottoman tärkeä, kertoi Pippuri.

Haastematsi on nyt siis takana, ja lopputulos ei meikäläistä juurikaan mairittele. Mutta kokeilu oli mielenkiintoinen, ja täytyy sanoa, että respekti pyörätuoliurheilijoita kohtaan nousi taas pykälän. Kovia jannuja!

Marko Vuosjoki, Turpaan tuli ja kunnolla. Kankaanpään Seutu. 11.10.2013
Lähde linkki: Kankaanpään Seutu